Logo Alumni MRSM Transkrian

posted by Hasnul Azizi ( -nEtPoSt- )

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Selain dari sibuk mengemaskini blog ini, saya juga perlu menyiapkan laman web AlumniTrans.com iaitu laman web Alumni MRSM Transkrian. Laman web tersebut dibuat menggunakan platform WordPress dan saya menggunakan template Studio WordPress Premiere. Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda hasil design terbaru saya iaitu Logo Alumni MRSM Transkrian. Dibawah saya ada sertakan design-design tersebut.


Ini merupakan logo pertama yang saya hasilkan. Tetapi saya ada memperbaiki lagi design tersebut dan anda boleh lihat hasilnya di bawah ini.

Selepas saya menyiapkan logo ini, saya dapati lebih ramai yang menyukai logo ini berbanding logo di atas. Jadi saya ambil keputusan untuk teruskan dengan logo ini.


Ini pula merupakan logo simple dari logo sebenar tadi. Hanya untuk melambangkan Alumni sahaja.

Ini pula lebih kepada logo Alumni MRSM Transkrian yang official.

Bagi saya design kat atas macam ada yang kurang je. So, saya nak mintak pendapat korang untuk comment design-design kat atas neh. Mintak tolong la sangat-sangat. Desperate neh. Haha....



Hasnul Azizi

11 comments:

nazrien said...

aku suggest supaya letak lingkugan ala2 gear tu sepertimanalambang ansara asal sume oter di bhgn dalamnya...manakala bg badge..cube mantapkan lagi design..try byk skop la..instead dari gune AT je kte leh wat simbol2 ala2 bulan kemerdekaan..

Victim of Love said...

oh aku tak ade idea la pulak
tapi nanti nak join alumni !

:P

Hafiz El Hilmi said...

ak cdg wane kuning tkr wake putih..huhu, coz npk cm xmsk sgt wane kuning ngn AT tu..nway, nice job..=)

~dukacita~ said...

pade aku cbe tuka t tu jd keris..
masyuk cket..
td aku tgok nk iras2 sali* dh t putih tu..
sowie..juz giv an opinion..
pastu kunin tu dh okey..
lau tuka jd putih nnt dull..mati x chantek..

bump for hasnul..

apik said...

kuning tu mcm xbrape sesuai la..

uya ahmad said...

lawa2...
takde idea nak wat ape2...
eyh2,
ape link3???
nak join gak r......

al_insan said...

Assalamualaikum, A dia dah macam soviet je aku tgk...but biasa la hasnul ok la gak...setelah ditenung lelama...org sarawak kata kacak gak...so amacam progress blog...kalau blog dah siap teman nak minta pihak alumni untuk wat surat pada pengetua baru...surat kenalkan diri...mana nak tau nnt kalau kita nak g mengedap dia senang...sebab pengetua batter than the best udoh pindah

~enon89~ said...

btol tu danial..

smlm aku ym ngn ckgu sharmiza..
die pn xtaw la mse dpn mktb tu cmne..

rmai ckgu2 bru..pgetua pn bru..
pas2 bdk2 mktb lak wat prangai..
mcm2 ckgu mieza cter smlm..
sedih aku dgr... huhu =[

~enon89~ said...

tmbhn sket..
ckgu maznan ngn tcer fida bru blk dr haji..
so beliau dh jd haji maznan skrg..
beliau dh xjd ketua warden n die dok luar mktb..
myb ustaz harizan yg akn jd ketua warden bru..
ckgu che sue pn dh x jd warden..
beliau dh dok kt luar..

usop said...

ak bgga ngn hgpa sume!!

-nEtPoSt- said...

pErrGgh, x saNgkE bYk gLer pRubaHan kaT maKtaB tuH...
cmNer Laa nGan mkTab skanG ek...???
nNt kaLu aDer cuTi aKu nK Gi saNer Laa...