New Digital Camera...!!!

posted by Hasnul Azizi ( -nEtPoSt- )

Semalam saya dapat outing dan ada 2 member ajak pergi Low Yatt Plaza. Nak beli laptop katanya. Dia mintak tolong saya tengok-tengokkan spec laptop yang bagus untuk dia. Sampai jer kat Low Yatt, ader promotion booth kat Lobby. Booth ASUS dan memang ada promotion laptop ASUS. Harga paling murah RM1,999.00. Paling mahal pulak, errrm tak payah cerita laa. Yang RM1,999.00 tu ok jugak sebab HD 160GB, RAM 2GB, Intel Core Duo. Tapi dia ni nak yang mahal sikit katanyer. Ada duit lebihlaa kononnya. Last2 promoter tu suggest yang harga RM2,400.00. Spec memang mantap coz HD 250 GB, RAM 3 GB, Intel Core 2 Duo, dan NVidia Geforce 8400 256 MB. Model ASUS neh X59L.

Pastu saya teruskan dengan niat nak beli kamera digital. Saya pun survey laa kedai2 kamera yang ada. Jauh di lubuk hati nak je angkat Nikon D40, tapi harga RM1499.00. Budget kecik jer, nak yang gempak2. Hehe, last2 sangkutlaa kat Foto ShangriLaa. Nampak poster Promosi November 2008. Kamera Pentax E50 & M50. Dengarlaa cina tu mengarut padahal saya dah tau semua tu. Last2 saya bagitau dia saya nak withdraw duit kat bawah. On the way nak turun, saya singgah jap kat Gadgets Shop. Perrggh, die promote pulak Kodak M863. Resolution 8.2 Megapixel pastu dapat free SD 2GB & Tripod. Yang free tu standard laa tapi yang mantap harga kamera tu RM490.00. Member saya baru jer beli kamera Kodak M853 dalam 3 bulan lepas dengan harga RM699.00. Cepat betul turun harga gajet2 nie.


Gambar aksesori yang bundle dengan Kodak M863

Pastu terus saya withdraw duit RM500.00 kat Times Square sebab kat bawah Low Yatt ramai giler manusia nak withdraw duit. Kodak M863 jugak berkenan dalam hati. Mase bayar, die promoter tu bagi kupon cuci gambar kat FotoFlash. Pas isi warranty card, promoter tu pon bungkus laa kamera digitalku. On the way nak balik, muke asyik tersenyum lebar. Dapat jugak apa yang dihajati.

p/s : Kesian kat cina yang promote Pentax E50 kat Foto ShangriLaa. Penat dia promote dan saya dah janji nak beli. Pasnie konfem tak lalu dah depan kedai tu.

Hasnul Azizi

10 comments:

usop said...

intro x ley blah..outing?? hahaha..ad lg rpa nya istilah 2 dlm idop hg..

apik said...

boleh la aku pinjam digital camera tu.. he3.. gurau2 je..

al_insan said...

ish ish beli kamera la pulak...nanti leh la dpt gambo dalam blog ni nyer.hhehehesebelum terlupa nnt kalau free tlong send via mel gambo kenangan di trans ye....aku tingal kat ipoh la cd tu...boleh nyer yob....mmg kecian kat cina tu nyer ish ish kalau teman jadi dia mahu teman hambat mike....hehehe

-nEtPoSt- said...

usoP...
-adEr LgLaa, aKu bKan cM haNg...

aPik...
-boLeh jEr...

al_insan...
senD via eMeL eK...??
kaLu aKu anTar cD tU kaT kO Leh x...?? tP LmbT cKet aR...

Kapt Ir Dr said...

kalau nak pilih kamera digital elok comparasion utk contrast ratio sbb pixel tinggi hanya membawa maksud gambar yg besar dan sharp, tapi x smestinya smart..~

Latest post: Tali Leher Baru UPNM

-nEtPoSt- said...

Kapt Dr Ir
-x perLaa tn, Lgpon kaLau nK yg sMarT mhaL hrganYer...
budgEt keciK jeR... tHanx 4 viEwinG mY bLog...

nazrien said...

agaga
engkau insan berada

ak insan berwaspada

ahaha

bila mau lepak skali da~~

~dukacita~ said...

USOP...
die ade outing n die ade elaun..
kte2 ni xde outing n smestinye elaun tiade juge malainkn scholar yg ko dpt n pt aku..
nol,elaun ko ikut pgkat kn?
ko skng dpt bpe ek..RM800lbh eh sbulan?

jeb..
die mmg berada..
bkhidmat utk ngare la katekn..
jeles aku ngn hasnul ni..
ape kate ko blk umh t blnje aku wyg sepam 2..hehe =p

al_insan said...

boleh jugak bah...antar ke Muhamad Danial Salim
003, Kolej Perubatan, UNIMAS, 93150 Kuching, Sarawak.

kalau nak antar ke sarawak laa kalau antar kat tempat len aku tak tau hehehe....

nnt bgtau kos penghantarran tapi bile tgk komen si enon tu apa salahnya ko hadiahkan sedikit duit mu tu hehhehe

~dukacita~ said...

btol kate danial itu wahai hasnul..
hehehee... sdekah kt aku pn xpe..
aku trime jer =p